Kom igång med workshop online

Du deltar i en världsomspännande onlineutbildning just nu. Världen tycks stå på ända och de av oss som kan börjar jobba online till 100 %. Zoom har har snabbt blivit en populär tjänst för videomöte och workshops i dessa komplexa och osäkra convid-19-tider.

Tre tips för bästa mötesupplevelse med Zoom

  1. Gör det enkelt för alla: Ge alla deltagare instruktioner i förväg för att skapa ett gratis konto på Zoom samt ladda ned programvaran till datorn. Inför ert möte skapa en halvtimma där alla deltagare provar att koppla upp sitt och reda ut eventuellt teknikstrul vilket gör att ni kan börja mötet i tid. Du är där och är hjälpsam.
  2. Go Pro: Uppmana alla att ladda ned Zoom Meeting Client (programvaran) ger möjlighet att skapa sk ”Break Out Rooms” dvs att dela in gruppen i flera mindre parallella ”grupprum”. Denna funktion gör att möten blir mer lika de möten som genomförs med god pedagogik i fysiska rum. För att funktionen ska fungera krävs dock att mötesledaren (Host) har en betalversion av Zoom.
  3. Professionell Facilitering: Addera lite extra energi och värme i dina onlinemöten. Det är en ny miljö för många och fokusera på att ge förutsättningar för engagemang och deltagande. Illa planerade och genomförda workshops i fysiska rum blir inte bättre av att flyttas till online. Fast med en bra pedagogisk planering, positiv syn på människor och förståelse för verksamhetens behov kan bra resultat skapas.

Fredrik Langborg
Senior Management Consultant, Facilitator och Positive Provoking Thinking Partner till CEO, ledare och organisationer.

PS Jag har inga kopplingar till företaget Zoom. Det jag skriver ovan är utifrån min nuvarande erfarenhet och inställning. Gör din egen bedömning och kolla även upp säkerheten för dig och din organisation innan du börjar använda verktyget. Lycka till 🙂