Dags för VD att twittra?

Twitter

Chef.se kommenterar de Jan Dinkelspiels inspel om att börs-VDar borde börja twittra. VD, som redan har för lite tid i agendan lär behöva en rejäl dos motivation och verkligen se nyttan med att lägga tid på twitter. Det finns nytta. Jag har själv twittrat några år som ett experiment och här är min upplevda nytta så långt:

1. Kunskap – ta del av intressanta länkar till internationella artiklar och videoklipp som intresserar mig.
2. Nätverk – upptäcka och kommunicera med intressanta människor med spännande åsikter
3. Lärande – att själv vara en del av den nya tiden där internet gör kommunikationen transparent och snabb. Jag lär mig kontinuerligt mer om hur logiken fungerar i sociala medier och vilket förhållningssätt som jag vill ha.

Att delta i olika tjänster inom sociala medier är ju också ett sätt att förstå hur andra människor kommunicerar och nyttjar internet. Dessa människor är potentiella kunder och att utveckla sätt att förstå kunden är ju det viktigaste som finns för en verksamhet. Så kanske är det dags att börja twittra?

Fredrik Langborg
Följ mig på Twitter: @Langborg